Klasszikus szobabútor

A klasszikus szobabútor talán a leginkább családias otthonok szobabútora, sok nyitott polc, a díszítőelemek gazdagsága és a fa természetessége jellemzi.

A klasszikus szobabútor a tartósságra törekszik, ezért a bútorlapot keményfából készülnek, illesztésük pedig csapokkal és ragasztással történik.

Erre a stílusra leginkább a sötét és világos színek használata jellemző, vagy ezen színek arányos kombinációja. A klasszikus szobabútor jellemzően nem szimmetrikus, az alsó és felső elemsorok magassága és hosszúsága eltérő lehet.

A sok nyitott polc és az üveges szekrény kiváló lehetőségek kínál arra, hogy a tulajdonos kreativitásával teljesen egyedülállóvá varázsolja a nappalit vagy a hálószobát. A gazdag díszítés szükséges is ahhoz, hogy a klasszikus szobabútor jellegzetessége érvényesülhessen.

Ehhez a stílushoz kiválóan illik a szintén tömörfából készült dohányzóasztal, a bőr vagy szövet kanapé. Ez a bútor típus jól érvényesül szinte a legtöbb padlóburkolattal, mint például a parketta, vagy a nagyobb lapokból lerakott hidegburkolatok.

A fogantyúk legtöbb esetben rézből, porcelánból vagy kovácsolt vasból készülnek. Az ajtók és fiókok szétszórtan helyezkednek el a bútor alsó és felső elemsorán, kerülve a szimmetriát.

A berendezési tárgyaktól és az Ön igényeitől függően az egyes nyitott polcok mérete változó, többnyire a szobabútor középső részére fókuszálódnak.

Ez a bútorstílus mindenképpen melegséget és bőséget áraszt, ahová öröm hazatérni egy nehéz nap után.

Segítségre van szüksége a szobabútor választáshoz? Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, vagy kérjen árajánlatot ezen a linken!